Radionica “Zaštita podataka - novi izazovi”


Predstavnik Agencije za zaštitu ličnih podataka u Bosni i Hercegovini gostovao je na Radionici “Zaštita podataka - novi izazovi” u organizaciji Agencije za zaštitu ličnih podataka Republike Hrvatske u saradnji sa TAIEX Instrumentom tehničke pomoći za razmjenu informacija od 31.01. do 01.02.2013. u Zagrebu.

Radionici su prisustvovali predavači iz hrvatskih institucija i kompanija, TUV -njemačka kompanija za poslove tehničke inspekcije, nadzora, ispitivanja i tehničke ekspertize, Oracle - najveća svjetska kompanija za poslovni software i vodeći svjetski proizvođač programskih rješenja za upravljanje informacijama, predavači iz evropskih tijela za zaštitu podataka iz Španije, Irske, Njemačke (Saksonija), te EDPS - Evropski kontrolor za zaštitu podataka.

Radionica je obuhvatila pitanja koje se tiču promjena, novosti i izazova u zaštiti ličnih podataka ulaskom u EU, zaštite ličnih podataka u zdravstvu - novosti i primjena u praksi, zatim, zaštite ličnih podataka u telekomunikacijskom sektoru, te nove spoznaje pri zaštiti privatnosti djece na Internetu.