Konferencija povjerenika za zaštitu ličnih podataka zemalja centralne i istočne Evrope 2011. (CEEDPA)

Predstavnice Agencije za zaštitu ličnih podatka prisustvovale su na konferenciji povjerenika za zaštitu ličnih podataka zemalja centralne i istočne Evrope, a zemlja domaćin ove godine bila je Republika Mađarska. Konferencija (CEEDPA) održana je od 27. do 30. aprila u Budimpešti.

Učešće u radu Konferencije, osim države domaćina uzele su slijedeće zemlje: Poljska, Češka, Slovenija, Slovačka, Litvanija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Estonija, Ukrajina, Albanija i Holandija kao gost. 
Na Konferenciji je utvrđeno da je zbog razvoja IT tehnologija važna uloga saradnje između organa zaštite ličnih podataka kako bi se osigurala učinkovitost sistema za zaštitu ličnih podataka. Jednoglasno je usvojena deklaracija kojom su Srbija i Ukrajina postale članice Konferencije. Na poziv Vijeća Evrope i Evropske komisije pružena je podrška aktivnostima nezavisnih organa za zaštitu ličnih podataka u Albaniji, Moldaviji i drugim zemljama.
Predstavnici svih zemalja članica i posmatrača CEEDPA-e održali su prezentacije u kojima su izlagali istorijat razvoja nadzornih organa, njihovu organizaciju i probleme iz područja zaštite podataka s kojima će se suočavati.